Каква беше политическата година за ВМРО? Анализ на зам.-председателя от патриотичната формация Искрен Веселинов в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия. 

"Ангел Джамбазки си взе поука. От ВМРО изразихме негативното си мнението си за случая, а лоши последствия за партията има. Джамбазки ще получи административно наказание, въпреки че поиска по-високо", заяви Веселинов по повод хванатия с алкохол в кръвта зад волана Джамбазки. 

БЛИЦ припомня, че на 7 декември евродепутатът Ангел Джамбазки е бил хванат с алкохол в кръвта зад волана.  По неофициална информация дрегерът отчел 1.5, като му е отнета книжката. По-късно кръвната проба отчела 1.08 промила.

"Това е поредна проява на розово-либерален фашизъм. Не може всички да сме “зелени”. Не разбирам защо представителите на транспортната комисия се обиждат от собствения си произход. Това е невинен случай. Не може да има последствия, защото няма език на омразата.

Джамбазки коментира лицемерието на посочените членове на транспортната комисия, които говорят за замърсяването, но искат да връщат празни тирове в страните от Източна Европа", каза още той по повод проверката в ЕП на изказване на евродепутата. 

Джамбазки ще бъде проверяван за реч на омразата. Евродепутатът бе цитиран в български медии с думите, че председателят на парламентарната транспортна комисия Карима Дели е "французойката от алжирски произход", а един от авторите на променените правила за международните пътни превози Исмаил Ертуг - "германец от турски произход".

"Коалицията на патриотите я имаше и преди Волен Сидеров. “Бащи” много. Желанието му да се конфронтира със своите партньори завърши логично.

Сидеров дълго време беше в управлението, нито един път не постави въпроса за доходите, а сега ни обвинява, че минималната пенсия не е станала 300 лв.

Дълго го гонихме по коридорите, за да подписва документи", разкри зам.-председателят на ВМРО, част от коалицията "Обединени патриоти".

"Не е имало извиване на ръце за партийната субсидия. Партиите не могат да бъдат жертва на частно финансиране и корупционен интерес.

Искаме да отпадне и частното финансиране, за това и гласувахме за 8 лв. партийна субсидия", коментира Веселинов темата за партийните субсидии.

"Основната цел на ВМРО за 2020 г. е прилагането на Концепцията за интеграцията ромите", категоричен бе зам.-председателят на ВМРО. 

Искрен Веселинов коментира и Законът за социалните услуги. Припомняме, че от ВМРО искат законът да бъде забавен, за да се изчистят всички спорни текстове.

Според него в текстовете има двусмислици, които притесняват граждани. "Законът за защита на детето трябва ясно да изрази това, че децата трябва да се отглеждат в семейна среда", завърши той.