Глобалният пакт за миграция на ООН представлява заплаха за континента. Това би означавало да се легализира нашествието на милиони хора. Този пакт ще направи мигрантите легални, което означава, че който иска да дойде тук, в Европа, няма да има никакви пречки да го стори.

Това сподели в сутрешния блок на БНТ зам.-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки.

"Само хора с много тежък ишиас могат да кажат, че миграцията води до благоденствие. Това е пакт, който ние не трябва да подписваме, защото тук има нещо гнило. Предстои да проведем разговор с Волен Сидеров и Валери Симеонов по темата и да изработим обща позиция, която да представим пред парламента, защото времето ни притиска. Подписването на въпросния пакт е предвидено в Мароко следващия месец. Поради това не трябва да се допуска загубата на повече време'', заяви Джамбазки.

"Подпишем ли този пакт, това би означавало да осигуряваме помощи, образование, подслон и маршрути за миграция на определено число от хора, които могат да бъдат и десет човека, и десет хиляди, и десет милиона. Просто ще бъдем задължени. Затова единственото решение е нулева миграция и твърда ограда, ако трябва с ров и крокодили'', коментира още евродепутатът.

Относно обвиненията срещу ВМРО, че търгува с документи за български произход, зам.-председателят на партията категорично отхвърли критиките.

"Това е една гнусна и долна клевета'', каза Джамбазки.

""Агенцията за българите в чужбина не издава гражданства. Ако някой твърди, че има корупция, това означава, че всички по веригата трябва да са корумпирани – министърът на правосъдието, президентът, вицепрезидентът и още около 7 агенции. Нещата са ясни. Това е просто една клевета. Тази грозна атака срещу ВМРО нанесе голяма щета на нашата кауза в Македония. Видяхте какво стана в Сърбия – там веднага се активизираха и почнаха с арести'', завърши Ангел Джамбазки.