Възникналото вчера затруднение при преминаването на ГКПП Калотина не се дължи на системата "Единен фиш". Натрупването на опашки на пункта се е получило в резултат на изгорял твърд диск на компютър на служител от " Пътни такси и разрешителни", съобщиха от Министерството на държавната администрация.
Уточнението е по повод публикация в днешен брой на столичен вестник със заглавие „Чипът на Василев пак задръсти Калотина” .
 Повредата на компютъра е възникнала около 16.30 часа вчера и се е наложила неговата смяна. След този проблем са регистрирани и два токови удара на ел. захранването, които допълнително са затруднили въвеждането в режим на работа на информационните системи на граничния пункт, съобщиха от ведомството.
Системата за плащане чрез единен фиш е въведена на 10 от 11-те сухопътни гранични пункта на страната ни, които се явяват външна за ЕС граница. Чрез нея се опростява и унифицира процедурата на заплащане -  всички дължими такси и глоби се плащат на едно място, в банков офис след преминаването през целия процес на граничен контрол, припомнят от Министерството на държавната администрация. /БЛИЦ