За съжаление на всички касапницата по българските пътища няма край. Всекидневно сме свидетели на редица зверски катастрофи, при които има загинали или тежко ранени хора.

Само за днес МВР излезе с притеснителна информация за трима загинали и над 20 ранени при инциденти, станали през изминалото денонощие у нас.

Пътните инциденти с пешеходци също не са никак малко. Както първо БЛИЦ съобщи вчера се разигра поредна драма, при която столичен джигит блъсна пешеходец и избяга от местопрестъплението.

Вчера пък сексапилната ексдепутатка Калина Крумова също взе участие в наболялата за обществото ни тема. За първи път тя се яви като експерт по пътна безопасност към МВР. Крумова присъства на представянето на изследването Индекс на безопасно шофиране SDIndex - Safe Drive Index.

Крумова обаче не е единствената красива и силна жена във властта, която се интересува и притеснява от случващото се по БГ пътищата.

Репортер на БЛИЦ излови какво четеше председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на дебатите в НС.

БЛИЦ припомня, че днес именно в парламента бе решена съдбата на проф. Камен Плочев.

Докато седеше на депутатското си място, близо до Менда Стоянова, Караянчева бе отворила на мобилния си телефон следния текст:

„България е на първо място по брой загинали пешеходци – 96 загинали на 1 млн. души. В Европа съотношението е 45 на 1 млн.“.

 

Оцелялата по чудо Борислава, блъсната от жена на зебра в Пловдив, разказа през сълзи за най-големия си кошмар 

В текста, който Караянчева чете, по-надолу се споменават и областите, където най-често се разиграват трагичните случки.