"Надявам се извинението на Валери Симеонов да е искрено. Не мисля, че някой си въобразява, че ще правим коалиции с БСП и ДПС. Можем да носим отговорност за грешките си и видяхте, че немалко оставки се подадоха." Това каза министърът на външните работи Екатерина Захариева пред Антон Хекимян в сутрешното студио на bTV.

"Всеки един от нас зависи от другия. Всички трябва да сме заедно, за да се получат  нещата. Ще изкараме мандата. Трябва се стегнем и да не си създаваме сами проблеми", допълни тя. 

Екатерина Захариева обясни колко сложно е разследването на пране на пари и посочи, че последните арести са направени след много сложен процес. Според нея властите са си свършили работата сравнително бързо.

"Сами разбирате, че пране на пари не се разследва за една седмица. В съдебната ни система работят доста грамотни хора", допълва тя. 

Външно министерство няма информация за българи, намиращи се на борда на падналия индонезийски самолет. Нямаме в момента и информация за безследно изчезнали в чужбина българи, каза още Екатерина Захариева.