Всеки път при изборите за президент в родния политически живот се наблюдава наплив от хора - кандидати, които нито знаят защо участват, нито пък какво ще правят, ако ги изберат. Но пък държат да се включат. Ей така, от спортна злоба, или пък от липса на самооценка.
Тази година има няколко кандидати, които могат да участват и в новогодишни скечове.
 
Ето и селекцията им, подбрана от "Господари на ефира".
 
Безспорен фаворит е Кемил Рамадан. Това е мъжът, който твърди, че шейхове му предлагат несметни богатства, ако бъде избран за президент:
 
"Хората като ме срещнат, плачат. Нещо, което досега не са го виждали. Обикалям България и хората ме приемат, Ахмед Доган може да ми носи вода. Преди четири часа ми се обади Шейх Мансур. Той ми казва така: Ако ти станеш президент, ще отпусна по 1 млрд. за всички български граждани", твърди Кемил Рамадан.
 
Внимание заслужава и лечителката Йорданка Колева - Рубин. Тя ще бъде запомнена предимно с това, че се кара на водещите в предизборните студия и с обещанията си да "изведе България към възход".
 
Напоследък няма избори без Митьо Пищова. Той направи вече няколко сериозни издънки. Например с непознанието си за това какво е СЕТА. Но пък продължава да дава щедри обещания.
 
Или както казва неговият поддръжник Георги Георгиев: "По-добре гласувайте за Бащицата, отколкото с празно квадратче."