ГЕРБ излязоха с извънредна пресконференция, на която зададоха неудобни въпроси към лидера на БСП Корнелия Нинова.

„След разразилата се днес полемика имам да задам няколко въпроса. Първо това ли са „беквокалите“ на президента. Второ, това ли е битката, която президентът отваря срещу ГЕРБ и ако е така е редно да зададем няколко въпроса на човека, който е стратег и идеолог на тази битка – г-жа Корнелия Нинова“. Това заяви Цвета Караянчева от ГЕРБ.

Къде работи съпругът на Корнелия Нинова? Вярно ли е, че съпругът ѝ работи в "Лукойл". Каква заплата получава? В конфликт на интереси ли е г-жа Нинова, като гласува закони за горива? Спонсорирала ли е "Лукойл" кампания на Корнелия Нинова и на БСП, попита още Караянчева и заяви, че очаква отговор от лидера на БСП.


Делян Добрев от своя страна обяви, че преди половин час е депозирал молба за подаване на оставка. Благодаря на всички, които ме подкрепиха и създадоха групи в моя подкрепа. Второ не е Йончева тази, която ще ми пише 2 или 6. Приканвам Йончева да извади с нейните диаграмки кой какви пари е получавал. Защото това, което прави, мина всякакви граници.

Третото, което искам да кажа е, че този, който се опитва да води война срещу нас, защото в моята история имаше добре скалъпени малки истини. Да направиш една конспирация, която да срине един човек за 3-4 дни. Тази тяхна атака към мен нищо чудно да цели да се скрият други неща в държавата. Вчера излезе, че има нови обвинения към Овчаров за Бобов дол, като аз бях председател на комисията. Всички знаем какви са обвързаностите между Румен Овчаров и Корнелия Нинова", посочи Добрев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!