Министър-председателят Бойко Борисов направи инспекция с кмета на София Йорданка Фандъкова на новостроящия се лъч на столичното метро..
Двамата инспектираха изграждането на метростанцията от третия лъч на метрото при бул. "Патриарх Евтимий". Входът за строителната площадка е от кръстовището на бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Граф Игнатиев".  

На инспекцията присъства и министърът на транспорта Ивайло Московски. Обяснения по дейностите на тримата даде инж. Стоян Братоев - шеф на "Метрополитен".

Братоев запозна премиера с извършената работа до момента и посочи какви са конкретните срокове за изграждането на всяка една станция.

„Искам да благодаря на европейската комисия, която установи колко добре работи екипът тук и държавата. Видя икономиката ни и отпусна нови над 200 млн. Така над 800 млн. отиват за третия лъч”, заяви Борисов.
 
„Не спират и в събота. Чакайте да им кажем да спрат за малко машината да се чуем”, каза премиерът полузаглушен от машина в станцията на метрото.
 
„Исках да покажем на вашите зрители какъв подземен град се прави под близо двумилионен град, без хората дори да го усетят. Огромен строеж. Насочен е към работещите, учещите, движещите се и всички в София. С тази метростанция връзваме и пернишките железници”, добави той и каза, че всичко се движи в срок.
 
„Виждате най-съвременните влакове, най-съвременната електронна система за управление. Виждате и нещо, което, ако е било лесно, е щяло да бъде направено преди много години. Искам да поздравя и Братоев и Московски и всички, които работят по тази програма. Скоро ще видим къртицата на Александровска болница. Другият октомври вече къртицата ще излезе долу на театър София. Мисля, че това ще е огромно предимство на столичния град пред всички останали, защото ще даде най-бързият и чистият транспорт. Още година и нещо търпение ни трябва. Фирмите работят и събота и неделя дори. Колега, Братоев, поздрави ги всичките, които работят всеки ден”, заяви Борисов.

"С арести ще спрем войната по пътищата. Ще правя събрание в МВР във връзка с административната реформа", каза Борисов по повод на акцията в ДАИ, при която бяха задържани 12 души, на 6 от които вече има повдигнати обвинения заради взимане на подкуп.
 


 


 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!