Предсрочните избори са почти неизбежни.

Това мнение изразиха пред Нова ТВ социологът Андрей Райчев и журналистите Петко Георгиев и Виктор Иванов. По думите им третият мандат много трудно ще бъде реализиран.

"На кой да връчи мандата? Вариантите за мен са БСП и ИТН, но според мен ще е ИТН, заради кризата в БСП. Но какво ще направи ИТН. Ще отидат към ГЕРБ, а те вече казаха не. Винаги има шанс, но е минимален", посочи Райчев.

"Не възлагам надежди, на ГЕРБ им е удобно със служебното правителство. За какво да преговарят с ИТН за трети мандат?", каза от своя страна Георгиев.

"На фона на случващото се в ДПС и БСП - това са симптоми на разпадащата се държава. Политиците трябва да се стабилизират", смята Райчев.

"Когато беше времето да се продължи управлението го разбиха. Когато се разби, дайте да пробваме - типично българско мислене. В следващите избори всякакви знайни и незнайни могат да влязат в парламента. Как ще се случи управлението?", попита Иванов.

"Ако Конституционният съд се произнесе срещу промените - това ще е плюс за ПП-ДБ, независимо, че именно те бяха в основите им. Ще го играят отново старата песен на жълтите павета - мафията и така нататък", допълни той.