"Първоначалното ми намерение беше да напусна и парламента, но тръгнаха обиди от "Възраждане", че съм купена. Това ме постави в неудобна позиция и реших, че няма да й доставя това удоволствие да напусна", сподели Елена Гунчева в сутрешния блок на бТВ след оттеглянето си от "Възраждане". 

"Няма да допусна някой да ме клевети и да отиде на моето място. Има надпартийни позиции, за които винаги съм работила и ще продължа. 

Бях поощрение единствено и само от думите на г-н Константин, защото той се кани да управлява България. Първо трябва да се вгледа в себе си и грешките, тогава да иска да управлява цялата страна. Той смята да управлява само и единствено той. Не иска да работи с друга партия или гражданска организация. Твърденията му, че той е спасител на нацията, ми дойдоха в повече. 

Всички решения за партията се спускат от него, без да се обяснява защо и всякакви критики се отхвърлят", твърди Гунчева.

"Ние като депутати нямаме връзки с хората, защото нямам приемни часове, не ходим на срещи в общините. Поисках да наемем експерт, който да ни обясни проблемите на бюджета, но ми беше отказано. Всеки трябва да разбира от бюджет.  Критики към лидера и начина на работа не се приемат. Това се вижда и от други членове на партията. Това не са проблеми от днес или вчера", допълни тя. 

"Андрей Гюров ме потърси, имахме кратък разговор. Обясних си становището, но няма как да подкрепя "Продължаваме промяната", защото допуснаха много грешки. Този парламент изчерпа човешкото доверие и самите политици не искат да работят заедно", заяви Гунчева. 

"Имам доста предложения от хора, които могат да ме оценят. България трябва да поддържа баланс между Русия и САЩ. Трябва да се поддържа балансирана и независима политика. Толкова години сме живели без НАТИ, без ЕС, значи можем и така да си живеем", допълни тя.