Елена Йончева разпространи до медиите съобщение, в което разкрива, че утре внася в съда жалба срещу Бойко Борисов. Кандидат депутатът от БСП е взела решение писмото да бъде разпратено лично от нея, а не от пресцентъра на социалистите.
Ето какво пише Елена Йончева:

"Утре, 23 март 2017 година, ще заведа дело срещу Бойко Методиев Борисов за клевета и уронване престижа на журналистическата професия. 

Исковата молба ще бъде внесена от моите адвокати в Софийския районен съд в 14 часа."

Скандалът между Елена Йончева и Бойко Борисов тръгна, след като той заяви, че има съмнения как точно са били финансирани международните й пътувания и филмите. Впоследствие тя бе защитена от Иван Гарелов, но малко по-късно служебният премиер Огнян Герджиков взе решение да го отстрани.

В ексклузивно интервню пред БЛИЦ самата Елена Йончева заяви по повод на скандала с Бойко Борисов:

"Да, ще заведа дело. Понеже съм сигурна, че всичко, което каза Борисов, е лъжа. Той опетнява не само моето име, но това и на журналистическата професия. За него всичко се свежда до едни пари…..Трябва може би да се напомни, че има и една друга дума – морал. Затова му предлагам следното споразумение. Когато стане ясно каква е истината, когато съдът се произнесе, аз съм готова да се откажа от всяка политическа битка, от парламента, в случай, че бъда избрана за депутат – ако Борисов не лъже. Но в случай, че Борисов е мъж, истински мъж, ако има чест и достойнство на държавник, да поеме своята отговорност и да напусне политическия живот на България, когато докажа, че той е просто един лъжец."

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!