Благодаря на всички тези български граждани, които излязоха да гласуват. Благодаря, че ни се доверихте и победихте страха, избирайки надеждата - това ни прави отговорни. Това заяви по време на пресконференция в НДК Илияна Йотова, която днес на балотажа бе избрана за вицепрезидент заедно с генерал Румен Радев за президент.
Елена Йончева от своя страни заяви: "Това е победа за всеки един българин, независимо дали е гласувал за Радев или не. Имаме президент, обединител на нацията, за него гласуваха леви и десни, както и тези, които са омерзени от политическите задкулисие, интригантство и арогантство. За него гласуваха всички, които се уморихме да бъдем насъсквани един срещу друг".

"България гласува за личност – за един достоен мъж, който се е борил и е печелил битки, който е бил лидер, а не е бил назначен за такъв. Да си президент не е награда. Тепърва започва голямата битка на Радев – да преодолеем разделението и да има нормален диалог за това какво предстои на България. Вярвам, че всички ние българите заслужаваме да имаме президент, който действително да милее за нея", добави тя.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ЕКСПРЕСНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ!