Ако действително имахме управници, които ги е грижа за България, днес, 12 години след като станахме част от ЕС, трябваше да си говорим как се подобрява инфраструктурата в Дупница и селата от общината, как местната болница функционира по-добре, а младите хора живеят и работят в града си”. Това каза водачът на листата на „БСП за България” за изборите за ЕП Елена Йончева на среща с жители на община Дупница.
 
Йончева добави, че  вместо това - говорим как в с. Джерман, на 300 метра от къщите на хората, започва да се строи депо за отпадъци, което е земетръсна зона и на което има свлачища - може би темата трябваше да бъде свързана с новия модерен завод за преработка на отпадъци. „Огромни средства дава ЕС и за пътища, и за индустрия, а инфраструктурата продължава да е лоша и неуредена”, каза още Йончева.
 
Водачът на листата на левицата коментира, че от 2014 г. досега Европа ни е дала над 7 млрд. лв. за селско стопанство. Тя добави, че 80% от тези пари са дадени за 75 фирми. „В нашата програма предвиждаме средствата, които ще се отпуснат през следващите години, да се дадат за малки и средни ферми и за млади фермери. Това ще помогне част от младите хора, които са в чужбина, да се върнат и да развиват свой собствен бизнес”, коментира още Елена Йончева.
 
„Нашите опоненти казват, че навсякъде има корупция и са прави. В България, обаче, проблемът не е корупцията, а грабежът”, категорична бе Елена Йончева. Тя добави, че 22% от БВП на България се губи в резултат на корупцията, а това са 11 млрд. лв. годишно. „Тук не става дума само за кражби от еврофондове, а за всичко, което страната ни губи, в резултат на лошото управление. У нас липсва всякаква справедливост, затова Европа има много механизми, с които може да ни помогне”, заяви още Елена Йончева.
 
Водачът на листата на „БСП за България” призова жителите на Дупница на 26 май да гласуват с №18 в бюлетината, защото България има нужда от справедливост сега.