Двама видни представители на ГЕРБ осигуриха място в 44 НС на Румяна Бъчварова, която беше изпаднала от класацията за депутати. Заради бившия министър на вътрешните работи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов избра да е народен представител от Пловдив вместо от 25 МИР-София, където бе водач на листата. Бъчварова обаче отново остана под чертата, защото изборът на Борисов осигури място за Снежана Дукова. Затова се наложи и Теменужка Петкова да избере Търговище вместо 25 МИР.
Вчера ЦИК излезе с окончателния списък на депутати в 44 НС. Това се случи, след като изтече срокът, в който 12 новоизбрани народни представители от две листи трябваше да решат кой район да представляват.Томислав Дончев ще бъде депутат отново от Габрово, а Владислав Горанов – от 24 МИР-София. Цветанов ще представлява хората от Велико Търново, а на негово място от Благоевград влиза бившият зам.-кмет на Банско – Александър Мацурев, пише "Труд". 

Стефан Данаилов, който бе водач на листата на БСП в 24 МИР-София и във Варна, предпочете да представлява софиянци и така освободи място във варненската листа за коалиционния партньор Александър Паунов от Комунистическата партия на България.
Веселин Марешки, чиято партия получи най-много гласове във Варна, реши да стане депутат от 25 МИР в столицата. На негово място от Варна ще влезе Андон Дончев – собственик на две фирми, управляващи аптеки на бизнесмена в различни градове.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов ще бъде депутат от 23-ти МИР в столицата, а мястото му в бургаската листа, откъдето също беше избран, ще заеме бизнесменът Йордан Апостолов.

Бившият началник на отбраната ген. Симеон Симеонов ще бъде депутат от ДПС от Велико Търново на мястото на Камен Костадинов, който предпочете Бургас. Делян Пеевски ще бъде народен представител от Благоевград, а лидерът на движението Мустафа Карадайъ – от Кърджали.