Заместник-председателят на "Има такъв народ" и председател на парламентарната група на партията Тошко Йорданов съобщи, че е провел работна среща в централата на Движение "Пет звезди" в Рим. Срещата е била с лидера на италианската партия Джузепе Конте.

В разговорите са взели участие заместник-председателят на партията Микеле Губитоза и депутатът Николо Инвидия, съобщава БТА.

Снимка: Тошко Йорданов

"В откровен разговор беше обсъдена темата за енергийните предизвикателства в контекста на войната в Украйна. Бяха открити много допирни точки между двете партии по теми като борба с корупцията, намаляване на броя на депутатите, по-голямо въвеждане на пряката демокрация и бъдещото реформиране на структурите на Европейския съюз", каза в прессъобщение Йорданов.

Министърката на външните работи Теодора Генчовска и българска делегация от депутати от парламентарната комисия по културата и медиите, водена от Йорданов, посети по-рано днес италианския парламент. Вчера делегацията поднесе цветя и отдаде почит на гроба на Св. Константин-Кирил Философ в базиликата „Сан Клементе“ в Рим.