Правителството се очаква на утрешното си редовно заседание да приеме доклад относно изпълнението на Плана за действие за 2019 г. с мерките, произтичащи от членството на България в Европейския съюз към 31 март 2019 г., съобщиха от правителствената пресслужба.

Министрите ще гласуват и проект на решение за одобряване на Споразумение между правителството на България и Международната банка за възстановяване и развитие /"Световна банка"/ за предоставяне на офис на Световната банка в България.

Кабинетът се очаква да одобри проект на Споразумение за вноска между правителството на България и Европейската инвестиционна банка за Фонда на инициативата за икономическа устойчивост.

В дневния ред е записано още, че Министерският съвет трябва да одобри и анализ на социално-икономическото развитие на България 2007-2017 г. за определяне на националните приоритети за периода 2021-2027 г., списък с целите на политиката, които да бъдат подкрепени през програмен период 2021-2027 г. и списък с програми и водещо ведомство за разработването им.