Чухме неща, които не отговарят на истината. Това, което беше написал уважаемият господин Иво Христов, беше предизборен подарък за госпожа Нинова. Тези констатации не отговаряха на истината. Взех думата, обясних. Но не ми хареса какво е било преразказано след това и то не отговаря на истината. Това заяви на извънредна пресконференция в Министерски съвет министър-председателят Бойко Борисов.

„С цялото си уважение отидохме всички, за да участваме в този КСНС. Още с влизането Нинова даде тон, че се крадели по 10 млрд. на година. Капиталовите разходи на държавата за тази година са 5.1 милиарда, как ще се откраднат 10 милиарда? Като попитах откъде идва тази сметка, тя каза: „Някъде в Европа се говорело””, заяви премиерът.

Радев обясни защо не e поканил шефа на "Антикорупция" и изригна за "Апартаментгейт"! 

Скандалът „Апартаментгейт” 15 дни върви от сутрин до вечер. Едни си отиват за изкоп, други гледали картинка, но... Заради „Апартаментгейт”, без още да са се произнесли институциите... Попитах кой друг го е правил? Колко си отидоха от ГЕРБ – министър, зам.-министър... И друг министър ще си отиде, ако се докаже. Къде е заровено кучето – да има нов закон за КОНПИ и шефът да се назначава от президента. Като чух какъв предизборен подарък им се готви, как Иво Христо и Нинова се споглеждат, ми стана ясно кой ги е писал всички тези работи”, заяви премиерът.„Всички решихме да не излизаме с общо становище. И Нинова вдигна ръка. И нямаше да правя изявление, защото това е съвет на президента, ако той беше казал всичко, което се е говорело, но не го направи.

Нинова гневна след КСНС: Борисов арогантно ме прати към Румъния! (ВИДЕО) 

„С толкова добро настроение си тръгнах, толкова бяхме радушни и с президента. Но явно, след като си тръгнем, при него влиза някой и говори такива неща", отбеляза със съжаление той.

„Говорят за яростно бранене на статуквото. На кое статукво? Ние сме партия на 10 години. Ако е вярно, ако ние сме крали по 10 млрд., това означава, че по време на управление на БСП не са крадени. Представете си бюджетите на БСП с по 10 млрд. повече. Кой бюджет на БСП е бил по-добър от нашия?”, попита Борисов.
"Проблеми има, които трябва да ги решим, и ще ги решим. Но не може, когато митниците са задържали рекордно количество наркотици. МВР, ДАНС, прокуратурата вкараха знакови босове и бюджетът, въпреки всички разходи, пак е на излишък ...
Аз съм „за” анкетна комисия, такава, каквато направихме и за грипените. И за тези лица трябва да се направи анкетна комисия", посочи премиерът.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!