Кандидатурата на ген. Румен Радев не е компромисна, тя е много силна. Това каза за "Фокус" Румен Петков, зам.-председател на ПП АБВ. Той добави, че е впечатлен от визията, която ген. Радев има за възстановяването авторитета на президентската институция. 
„Да, ние извървяхме доста дълъг път, като партия АБВ, минахме много тежки преговори с БСП, но водени от волята да излъчим силна кандидатура, да изготвим и проведем печеливша кампания. Направихме компромиси, защото и кандидатурата на президента Георги Първанов, и кандидатурата на министър Ивайло Калфин, не се нуждаят от мотивация“, допълни зам.-председателят на БСП. 

Според него кандидатурата на ген. Румен Радев е силна и това я прави още по-привлекателна за хората, които искат силна България.

Румен Петков каза още, че въпросът за вицепрезидентската номинация на този етап не е обсъждан с БСП, но според него ген. Радев трябва да има водеща роля, както при избора на негов заместник, така и при изготвянето на посланията на предизборната кампания.