По повод Националния празник на Република България – 3- ти март и в памет на загиналите за свободата на България, лидерът на "ГЕРБ" Бойко Борисов поднесе цветя пред паметника на Георги Раковски в Котел.

Той честити празника на хората, която се бяха събрали на площада. Заедно с Борисов бяха зам.-председателят на ГЕРБ Домислав Дончев, Делян Добрев, Десилава Танева и Георг Георгиев.

"Румен Радев така раздели нацията, че дори на националния празник човек трябва да избира място където да отиде - където да говорим за обединение, а не са разединение.

Скандал на Шипка: Посрещнаха Петков и Минчев с "Предатели! Оставка!" и ги нападнаха с... ВИДЕО

Днес има агресия, има война - целият демократичен свят осъдихме това. В същото време да си забравиме историята - загиналите войници, които са си дали живота, за да се освободим.

На Радев не му е достатъчно вече, че се опита нас да ни раздели - ами цепи и другите партии. Вижте какво се случва с БСП, Промяната, Да България - отидоха на по 3,4 процента и с това управляват.

Спомнете си лошите проракувания за Румен Радевата  - и ето, тя дойде. Опашките по бензиноностанциите, чудовищният скок на тока. Никакво строителство. Край. Да го забравят българите. Всичко това доведе Румен Радев.

Винаги съм казвал, че Радев е умен човек. И той разбра, че тези ще го завлекат на дъното. И трескаво преформатира политическото пространство. Сега му трябва някой, който да замести "Продължаваме промяната" - каза Борисов.

Това управление ще ни завлече на дъното, те са еманацията на корупцията. Абсолютно неподготвени са. В денят в който започна войната, правят сделки с газ. Изпразниха хранилището в Чирен в 2 през нощта и печелят милиони на гърба на хората" - каза Борисов.

Малко след това, депутатът от ГЕРБ Делян Добрев даде повече подробности за скандалната схема:

"В деня , в който започна войната в Украйна, само 20 и няколко часа след старта на военните действия, между 2 и 3 ч. през нощта, е извършена сделка на газовата борса 4200 мегаватчаса на половин цена. 

Ако през целия ден цената е била между 230 и 250 лв., тази сделка посреднощ, докато всички телевизии даваха бобмардировките  в Украйна, е извършена на 120 лв. Два пъти по-ниска" съобщи Добрев.
     
По думите му в момента газът е 400 лв. Заради това над 50% ще е увеличението на газа на 1 април. 

Според Бойко Борисов това е висша степен на корупция. "Имат още 2,3 сделки да направят и няма да можете да ги намерите" .

 

 

Внимавайте, че е хлъзгаво" - отбеляза Борисов, на влизане в пантеона на Раковски, който е сред обектите на Историческия музей в града.

"В парламента без маски, правителството без маски - вие маските носите" - учуди се Борисов на началникът на котленските музеи, който беше изряден по отношение пандемичните мерки.
 


"Между другото - това важи и за днес. Каквото е казал Раковски" - обърна внимание Борисов на цитат от революционера, който стои на стената:

"Любовта към отечеството превъзхожда всичките световни добрини"
 



Веднага след това, той положи цветя на мраморния саркофаг, в който лежат костите на героя.