Централната избирателна комисия (ЦИК) ще проведе от 10.00 часа на 13 октомври (сряда) 2021 г. жребий за определяне на номерата в бюлетините за гласуване за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември 2021 г., , предаде Varna24.bg

Също ще се състои и определяне чрез жребий на реда за представяне на кандидатите, партиите, коалициите и инициативните комитети в различните форми на предизборна кампания по БНТ и БНР в изборите за президент и вицепрезидент на републиката на 14 ноември 2021 г. и реда за представяне на кандидатите, партиите и коалициите в различните форми на предизборна кампания по БНТ и БНР в изборите за народни представители на 14 ноември 2021 г. Това съобщиха от пресцентъра на ЦИК.

Тегленето на жребиите се извършва публично в сградата на Народното събрание, пл. "Княз Александър І“ № 1, във фоайето на източното крило.

С оглед на епидемичната обстановка в страната и спазването на COVID-мерките на тегленето на жребиите могат да присъстват по един представител на партия, двама представители на коалиция и по един представител на инициативен комитет, както и кандидатите за президент и вицепрезидент.

Събитието ще бъде излъчвано на живо през страницата на Централната избирателна комисия във "Фейсбук" и по Канал 2 на Българската национална телевизия.