Много политолози и коментатори се изредиха последните дни да анализират дали ще падне ли или не кабинетът "Петков". Оказа се, че повечето от тях никакви ги няма в политическите прогнози, тъй като днес вотът на недоверие срещу кабинета "Петков" се оказа успешен, а те се кълняха, че това няма да се случи.

Е, за разлика от пишман политолозите, то читателите на БЛИЦ познаха как ще бъде свалено правителството на "Продължаваме промяната".

Ето кои са едни от най-изявените политолози и коментатори, които се издъниха тотално с прогнозите си, че правителството на Петков няма да падне:

"Сценаристите са олицетворение на злото, те свалят това правителство. Ако трябва да кажа какъв е вариантът за вота днес, не знам, но аз съм оптимист", каза днес журналистът Асен Агов в ефира на Нова тв.

"За първи път виждам хора да напускат парламентарните си групи по морални съображения. В България има една страхотна промяна", допълни той.

В студиото бе и Евгений Дайнов, който също коментира горещата политическа жега: "Най-добрият вариант е да продължи правителството. Номера от 20 век не работят в 21 век. Аз вярвам, че няма да падне правителството.

Представителите на мрачните лабиринти на 20 век се плашат, когато видят хора около парламента. Няма нищо по-очевидно от това, будните граждани и техните представители, да се виждат периодично на площада. Обществената подкрепа мачка някои хора в парламента".

Дайнов призна, че наистина има усещане, че правителството днес няма да падне.

"Очаквам да няма 121 гласа за вота, а например 118 – някой ще се разболее, някой ще го заболи ухо или око", каза по-рано днес Дайнов.

"България ще губи, докато настоява на своето евровето за Република Северна Македония (РСМ)", това мнение изрази в сряда проф. Мария Пиргова, която коментира и политическата обстановка в страната.

"ГЕРБ блъфира с вота на недоверие, а кабинетът ще оцелее поне до есента", категорична бе проф. Пиргова. Според политоложката БСП ще падне още при избори сега, а това ще е краят на Корнелия Нинова.

"Ако Слави Трифонов е спечелил достатъчно от "Има такъв народ" (ИТН), този бизнес проект може да приключи", допълни тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!