104-годишният бай Сандо, който е може би най-старият жив социалист не само в Пловдив, но и в цяла България, уважи старта на честванията на 125-годишния юбилей от създаването на партийната организация в града под тепетата. Бай Сандо бе част от финалната сцена в зала „Съединение” на Регионалния исторически музей, илюстрираща нагледно, че социалистическа идея от миналото, настоящето и бъдещето е събрана в смисъла на една дума – Родина, след като заедно с областния лидер на БСП Георги Гергов и с градския председател на БСП-Пловдив Красимир Трифонов запяха „Моя страна, моя България”. „Нас ни събира идеята, свързват ни другарството и борбата в името на една цел – по доброто бъдеще”, заяви в емоционалното си слово пред съпартийците Георги Гергов, който припомни трудните моменти за социалистическата партия, съобщава "Труд".

Падали сме, но сме ставали, за да продължим битката, защото имаме идеология, защото сме партия на хората. Днешната действителност изисква безкомпромисни действия, защото икономически и престъпни групировки са превзели държавата. Смяната на модела може да се направи, когато спечелиш властта. Не е достатъчно да си опозиция, пък било то и с 80 депутати”, допълни областният лидер на БСП-Пловдив. „Аз вярвам в бъдещето на България, но не искам тези с белите коси да си отидат от този свят разочаровани. А изходът за това е един – трябва преди всичко да сме българи, заедно да бъдем в тази битка, за да сложим край на мафиотското управление”, апелира Георги Гергов към съпартийците си, сред които на първите редове места бяха заели половин дузина бивши председатели на Градския съвет на БСП-Пловдив – Захари Георгиев, Атанаска Тенева, Петко Царев, Борис Стоянов и проф. Славчо Панделиев.

Националният лидер на БСП Корнелия Нинова изпрати поздравителен адрес, в който подчертава, че пловдивските социалисти винаги са били в първите редици на борбите за социална справедливост, солидарност и защита на трудещите се. Заместник-председателят на националното ръководство Кирил Добрев подари на пловдивската организация портрет на Димитър Благоев, а бившият областен лидер Петър Мутафчиев поднесе портрет на Георги Димитров.  Още повече тържественост на събитието придаде емоционалното слово на специалния гост проф. Андрей Пантев, който декларира, че това, което се случва в Пловдив, е европейско събития. „В този празничен час не бива да се срамим да използваме обръщението „другари”, то е геройски завет, използвано е от Ботевите четници”, каза професорът историк.