Членовете на Обществения съвет за изграждане на национална детска болница (ОС-НДБ) продължават със своите несъстоятелни и глупави изказвания пред лицето на фактите, с лицемерна защита на завареното здравеопазване и не могат да кажат с какво точно модерният частен проект ще попречи на НДБ.

Преструват се на изненадани от нашето посвещение на ‚Мама и Аз‘ в София за изграждане на високотехнологичната многопрофилна болница, която с нищо няма да попречи на забавения проект за НДБ, а по-скоро ще го подпомогне с кадри и организация на дейността.

Да, защото ние вече година работим, управляваме и развиваме – с признат успех – най-модерната новопостроена клиника за майчино и детско здраве ‚Мама и Аз‘ в Плевен.

Ние създаваме много нови, вдъхновени и мотивирани кадри и вече отговаряме – а и новата многопрофилна болница в София ще издигне мащаба на нашия отговор – на въпросите, които ОС-НБД, главният противник на модерния частен проект, не може да реши вече десетилетия наред.

ОС-НБД нищо не е постигнал, а постоянно генерира скандали от болшевишки позиции на всезнайковщина, „планира“ живота и феодализира кадрите с две „петилетки“ напред – една, докато се построи, и още една, докато заработи новата НДБ, а ние лекарите сме „изсмуквани“, „дърпани“, влачени и т.н., закрепостявани към заварените структури „в очакване на Годо“.

Наглостта на членовете на ОС стига до там те да искат противозаконно и далеч извън техните скромни съветнически правомощия да „контролират“ МЗ, правителството и всички частни инвестиции в здравеопазването.

Много от тях са в директен конфликт на интереси. Стана ясно защо тяхната продължаваща противозаконна атака срещу ‚Мама и Аз‘ в София е и ще бъде предмет на национална сигурност и редица предстоящи дела за защита на законните права и интереси на гражданите, сдруженията и частните инвеститори, всички дълбоко възмутени от динозавърската блокада на завареното здравеопазване.

Наглото апелиране от членове на ОС-НДБ към политическите партии в 50-ото НС да забранят модерния частен проект за многопрофилна болница ‚Мама и Аз‘ в София с технологии и кадри от Европа и Съединените щати е национално предателство към политическата демокрация и пазарната икономика в съвременна България, независимо от фразеологията и претенциите.

Ние не сме и не можем да бъдем „реваншисти“, защото ОС-НДБ няма успехи. „Реванш“ към провала за изграждане на НДБ, към рекордната детска смъртност или високата обща смъртност, или към над 50-те процента празни болнични легла в София не може да има – само преживяна скръб, възмущение и мобилизация за ново здравеопазване. Подобни твърдения на членове на ОС-НДБ са поредна глупост, както предишната, че „децата са собственост на държавата“! 

Ако завареното здравеопазване не беше в това тъжно и срамно състояние, даже не бихме разобличавали тези примитивни популистки изказвания, защото са откровено глупави!

Но докато по този арогантен и противозаконен начин ОС-НДБ и отделни негови членове коментират, и реално се намесват в работата на компетентните държавни органи, като тиражират невярното твърдение, че в София няма нужда от нова високотехнологична многопрофилна болница, ние ще продължим да ги разобличаваме.

Ние не се борим срещу НДБ, а ОС-НДБ спира модерния проект ‚Мама и Аз‘ в София, който искат и чакат 60% от хората. В този смисъл ОС-НДБ не представлява интересите на обществото, а е самозван и назначен без представителност.

И нека ви кажем в очите, колеги: вие не действате от позиция на сила, истина или честност, а от позиция на личен (еснафски) интерес, конфликт на интереси, а някои от вас – от позицията на чистосърдечна глупост!

Време е, като изоставите злобата и интригантщината, в които някои от вас на думи не виждат смисъл, да се запознаете с „Мама и Аз‘ в Плевен.

Някои от вас вече ни посетиха и признаха възхищението си. Затова е важно да намерим път за сътрудничество в името на по-доброто лечение на децата и за удовлетворение на страдащите семейства!

ЗАЩОТО ние не сме „от другата страна“, както инсинуирате, няма „друга страна“ пред трагичната статистика, страданието и рекордната смъртност, с които трябва да се борим днес, веднага и всеки ден, докато и след като държавата изгради Националната детска болница с помощта на ‚Мама и Аз‘ в София.