Евродепутатите от ГЕРБ защитиха правителството от упреците на своя колега от ДСБ и част от "Демократична България" Радан Кънев относно парите, които получава България от Брюксел през следващите години, информира "Монитор". 

Въпреки че България и кабинетът на Бойко Борисов успяха да извоюват общо 29 млрд. евро, като 200 млн. евро от тях допълнително целево финансиране за изостаналите райони в страната, Кънев се опита да омаловажи постижението.

Страната ни е една от малкото страни в ЕС, която ще получи повече - около 1 млрд.евро отгоре в сравнение с миналия бюджет. Радан Кънев обаче в типичния стил на псевдосените се опитва да внуши, че де факто получаваме нула , защото все още нямаме национален план как да се разходват парите.
 
"Мъжко е да се носи на критика, мисля, че съм го усвоил. В случая обаче бих приел политическа критика към правителството и премиера Борисов само от колеги, които имат поне някакъв бегъл опит в преговори и управление на евросредства. Бегъл. „Едно инвестирано евро” опит. ", написа Андрей Новаков.

Неговият съпартиец Андрей Ковачев също коментира поредните фалшификации."Странна позиция след увеличаването на средствата за България в сравнение с предишната МФР (при общо стойностното намаление на рамката поради напускането на Великобритания), както и ясното разбиране, че националните програми тепърва ще се одобряват във всяка страна-членка и застъпничеството на България на Съвета за критерия върховенство на закона, което е и подкрепа за "пестеливата група", написа в профила си Ковачев. 

Според Ковачев трябва да има разделение между вътрешните дебати и политически желания и харесванията от успехите на България, които са безпрецедентни. "Наистина би трябвало да разделяме вътрешния дебат и политически желания и харесвания от успехите за България по тази сериозна тема с многогодишно отражение", пише още Ковачев. 

Ева Майдел пък изтъква, че постигането на европейски успехи не е лесно, а изисква убеждаване на много хора в ЕС и аргументиране на българския интерес.