Политическа академия на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) ще се проведе в България. Събитието e организирано от българския евродепутат от политическата група на ЕКР и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, по чиято покана ще се включат редица европейски политици и настоящи евродепутати.

Изказванe пред младите българи ще направи Ричард Милсъм - генерален секретар на политическата партия на консерваторите и реформистите в Европа. А членовете на Европейския парламент Херман Терч и Хорхе Виялба (Испания), както и Чарли Ваймерс (Швеция), ще говорят за бъдещето на Европа.

Като член на Британската консервативна партия и лидер на консерваторите в Европейския парламент до оттеглянето на Обединеното кралство от ЕС сър Ашли Фокс ще изложи неговата визия за консерватизма в Европа през погледа на Великобритания.

Политическата академия на ЕКР ще се проведе на 5 и 6 септември в Сандански. В събитието ще се включат младежи от цялата страна.
 
Освен организатора на проявата Ангел Джамбазки ще участва и вторият български представител от групата на ЕКР Андрей Слабаков, както и народният представител от ВМРО Красимир Богданов и кметът на община Сандански Атанас Стоянов.
 
Събитието ще протече при спазване на противоепидемичните мерки, а съобразно извънредната ситуация в целия свят участието на чуждестранните политически лидери ще бъде онлайн, с възможност за отворена дискусия с българските младежи на важни теми от политическия живот в Европа.

Предвидени са и специализирани лекции за развиване на различни професионални умения на бъдещите млади политици. От професионална, правна гледна точка, ще се дискутира и актуалната тема "Статут и правомощия на Великото народно събрание".