"Пожелавам успех на г-н Главчев, той е отговорен и много диалогичен човек", това заяви бившият кмет на София и член на ГЕРБ Йорданка Фандъкова по адрес на кандидата за служебен премиер Димитър Главчев.

Тя изрази очакване, че Главчев ще съумее да води държавата и да подготви изборния процес.

Йорданка Фандъкова

По думите ѝ всеки в момента изтъква политическите пристрастия на хората от ГЕРБ, а не на тези от "Продължаваме промяната" (ПП).

"Г-н Гюров също е ярко политическо лице! Този двоен стандарт не го разбирам. Изборът на президента Румен Радев за служебен премиер беше стеснен", заяви Фандъкова в сутрешния блок на Нова ТВ.

Според нея от ГЕРБ са свикнали години наред да бъдат упреквани и принизявани, но хората виждат какво се прави.

"Кабинетът ще бъде на Главчев. Той поема отговорност, дали ще има диалог с Борисов - не виждам нищо лошо в това", каза Фандъкова.

БЛИЦ припомня, че дни преди избора на Главчев за служебен премиер лидерът на ГЕРБ призова президента Радев да не избира "гербаджия" за поста.

Тя допълни, че в ГЕРБ има подготвени хора, които могат да вземат правилни решения. Фандъкова каза, че е готова да помогне със съвет и опит, но не очаква да бъде част от служебния кабинет.

Тя призова ПП да спрат с опорните точки, за да се стабилизира държавата и да се проведат честни и прозрачни избори. Фандъкова коментира, че е имала добри работни отношение с Калин Стоянов, в кризисни ситуации за София, но отказа да дава оценки.

Фандъкова сподели още, че в момента президентът реагира отговорно, с оглед кратките срокове, за да не се протакат изборите и да се спестят средства.

Бившият кмет на столицата каза, че е притеснена от информацията за множеството изборни нарушения на предходния местен вот, на фона на ниската активност.

Тя определи като драстично увеличението на възнагражденията на политическите лица в управлението на София.

"На всички ни се искаше да имаме и сухопътен Шенген. Трябва да сме доволни от това, което постигнаха г-жа Габриел и нашите политици в последната година, защото беше трудно, но е крачка напред", коментира още Фандъкова.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук