ГЕРБ започна истинската реформа в българското образование. Това каза зам.-председателят на ПП ГЕРБ Йорданка Фандъкова по време на кръгла маса на тема „Качествено образование за икономически растеж и по-високи доходи“ във Велико Търново, информира "Фокус".
"Много се говори за реформи. Реформата е трудно нещо, не винаги е лесно, не винаги е популярно, но е важно да знаеш къде искаш да отидеш", заяви Фандъкова. 

"Няма икономически растеж без образовани и квалифицирани хора, в същото време това е и гаранцията за високи доходи. Това е и гаранцията за справянето с бедността и с битовата престъпност", добави тя. По думите ѝ няколко са факторите, които гарантират добро образование - достъп до образование на всички деца, инвестиции в учителите, учебно съдържание, което отговаря на изискванията на бизнеса и по-добра среда. "По всички тези части ние сме разработили конкретни мерки, които вчера бяха представени като част от програмата на ПП ГЕРБ в сферата на образованието", добави Фандъкова.

"Запазена марка на ГЕРБ е разработването на програми и програмните документи - в много широк диалог с гилдиите - учителите, директорите, родителите, нашите социални партньори, и с активното участие на бизнеса", заяви тя. Фандъкова каза още, че програмата е отворена и ще очакват още предложения.