"Категорично  заявихме от парламентарната трибуна, че ще подкрепим създавамето на такава комисия, и че ще участваме в нея, изразихме и нашите очаквания по време на тази временна комисия", това посочи народният представител от БСП Филип Попов в ефира на БНР, във връзка с новосъздадената вчера временна комисия за промени в Конституцията. 

По думите на депутата е важно да има дебат и диалог по такива важни теми, "Важно е, защото обществото го изисква.", беше категоричен Попов.
На въпроса как биха процедирали от левицата с бойкота, който направиха част от парламентарно представените партии социалистът заяви, че от ГЕРБ не се вълнуват от обществения интерес, а по-скоро от председателското място във въпросната комисия.

 В центъра на системата на съдебната власт трябва да бъдат поставени правата и интересите на българските граждани и стопанските субекти. Ако не направим това, в край на сметка не сме направили нищо", заяви твърдо Попов.

По темата за комисията и работата ѝ върху Висшия съдебен съвет, промяната в него червеният депутат заяви, че там също е необходимо квалифицирано мнозинство, такова мнозинство е нужно и за избор на инспектората. "В тази комисия ние ще търсим пресечните точки при една необходима и консенсусна промяна в конституцията", заяви Филип Попов. 

Той допълни, че от левицата се отнасят с уважение към основният закон в страната и на него не може да се посегне с лека ръка. "След експертен и обществен разговор може да се промени някоя от насоките в конституцията ни", каза Филип Попов.