"Мисля, че това е адекватното решение, в този момент, в който БСП е поела своята национална отговорност", това заяви народният представител от БСП Филип Попов в ефира на радио “Фокус“ във връзка с неприетата оставка на председателя на левицата Корнелия Нинова. 

„Корнелия Нинова доказа в годините назад, че е успешен лидер. Изпълнява всички решения и на Kонгреса, и на Националния съвет по отношение на социалната политика на БСП, и не само. Това беше оценено и от делегатите на конгреса", добави той.

"БСП е социалният вектор в коалицията и управлението на страната. Ние сме социалният стълб и програмата ни вече се реализира. Толкова социален бюджет не е имало отдавна в България", беше категоричен народният представител. По думите му социалните разходи са увеличени с над 30% спрямо изминалата година и са определени 20 млрд. лв. за социална политика.  

"Безплатни детски градини и ясли ще са факт от 1 април, с 10% се увеличава издръжката на детските градини и училищата, ще се изплатят и увеличените разходи", посочи Филип Попов. Той сподели и всички останали социални мерки, които предстоят да станат факт.

"Трябва да има солидарност по отношение на разпределението в бюджета. В сферата на земеделието, както и в сферата на здравеопазването, на вътрешния ред и сигурност са нашите експертни групи", посочи Филип Попов. Той коментира и въпроса с пенсиите като категорично заяви, че на практика пенсиите са се повишили, и че ковид добавките не са част от пенсиите. Народният представител от левицата намира бюджета за амбициозно-реалистичен.  

В заключение Филип Попов коментира срещата между България и Северна Македония. "Гледам положително на срещата, тъй като отношенията между България и Северна Македония трябва да получат своето развитие. Позицията на БСП остава непроменена по въпроса. Трябва да запазим своите национални, исторически и културни интереси", беше категоричен той.