Фирма на брата на зам.-председателя на ДАНС Иван Драшков е замесена в опита за измама с общински имот, за който столичният кмет сезира прокуратурата. До държавното обвинение се е стигнало след подаден на "Московска" 33 сигнал за извършена незаконна продажба на терен от 14 декара в кв. "Стрелбище".

От Столична община обявиха за фалшифициран договор за продажба на имота, сключен между кметството и фирма "Сида-С". Документът е удостоверен с фалшифициран подпис на кмета Бойко Борисов, допълниха от "Московска" 33. Според фирмените регистри едноличен собственик на "Сида-С" е Петър Иванов Драшков, който е брат на зам.-председателя на ДАНС и бивш шеф на НСС Иван Драшков.
Петър Драшков участва още в транспортна фирма и рекламна агенция. Той е бивш дипломат и бивш шеф на Бюрото за обслужване на дипломатическия корпус (БОДК), съобщава Медиапул.
Това е поредният опит за измама с общинско имущество. Преди три месеца частна фирма с помощта на нотариус и съдия по вписванията направи опит да откъсне 21.5 декара от терена на бъдещия парк "Възраждане" с нередовни документи за прехвърляне на общински имот.
Няколко дни след този случай от Столичната община съобщиха за още една измама с голям парцел в кв. "Сухата река". "Подписът" на Бойко Борисов бе използван и в подправени документи, с които може да бъде теглен кредит от 17.5 милиона евро. /БЛИЦ