Френското посолство реагира остро на публикация на лидера на “Възраждане” Костадинов Костадинов след полуфинала от Световното първенство по футбол между Франция и Мароко.

На 14 декември във фейсбук той написа: “Объркан съм! Кой е европейския и кой е африканският отбор?”

 

 

От посолството припомниха, че френската нация се състои от френски граждани, които са абсолютно равни по права и задължения, без каквото и да е разграничение по произход, религия и пол. Нацията е единна в многообразието си и това е източник на нейната сила, демонстрирана и чрез успеха на националния отбор по футбол във Франция.

Самият Костадинов публикува писмото от френското посолство в своя Фейсбук, както и обратно писмо, изпратено от "Възраждане" до посолството, в което изразява дълбокото си възмущение от "намесата във вътрешните ни работи".

Ето какво пише той:

От френското посолство ни изпратиха любезно писмо, с което изразяват възмущението си от моя публикация във фейсбук. Ние им изпратихме любезен отговор, с който изразихме възмущението си от поредната френска намеса във вътрешните ни работи.

Може да прочетете двете писма, приложил съм ги, за да не ги преразказвам. В крайна сметка някак си останах с усещането, че участвам в своебразно повторение на класическия исторически пример "казаци пишат писмо на султана". 

Като цяло писмото на посолството много ме разсмя. Все пак, бидейки представител на нация, много по-стара от френската, проявих мъдрост и се отнесох към френското писъмце великодушно - като към лудория на палаво дете.

Защото ако бях написал всичко, което мисля за наглото и безпардонно отношение на някои чужди посланици в нашата държава, определено нямаше да ми стигне една страница.

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук