"Интервюто на BBC с Кирил Петков. Чудесен английски с лошо произношение, но това е без значение, защото е ясно, че английският му е като втори език. Не му мига окото, освен когато го натиснаха за разминаването с президента и Стефан Янев по отношение на Русия", пише в социалната мрежа писателката Милена Фучеджиева.

Интервюто на BBC с Кирил Петков. Чудесен английски с лошо произношение, но това е без значение, защото е ясно, че английският му е като втори език. Много бързи реакции, изключително самообладание. На български - перде. Не му мига окото, освен когато го натиснаха за разминаването с президента и Стефан Янев по отношение на Русия.

Журналистът беше наясно, че в тези отношения има проблем. И че изобщо има разминавания между Петков и Радев.

Иначе всичко е добре подготвено и заучено. Стои добре и от екрана на BBC. Много увърта около НАТО и България, вероятно за да не губи електорат тук, но това не остава незабелязано за човека от Запада.

Поведението му за Македония е прекалено лекомислено и подвеждащо, това пък не остава незабелязано за човека от Изтока.

Като цяло - Кирил Петков е отличен sales person. Отговорите му бяха на продавач. Неслучайно не казвам "бизнесмен", като политик е далече от това. Може да продава доста успешно, напълно по американски. Въпросът е какво продава, на кого и на каква цена.

Политиката няма да я прави на екрана на BBC, а на наш гръб. Затова чарът, езикът, присъствието, отличните продавачески умения, определено са качества, които отбелязваме - и които трябва да отделяме, както се отделя плявата от сеното.