Листата на ГЕРБ е съставена от изключително знаещи и можещи хора, които знаят как се отстоява българскит  национален интерес. Това заяви българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел в сутрешния блок на БНТ. Габриел е и водач в евролистата на ПП ГЕРБ.

"Иска ми се да заслужим доверието на хората. Искаме натрупаният опит да продължи да работи за хората. Не искаме само да обещаваме, а да покажем реални решения. Доверието е в преценката на българите", каза още тя.

"ГЕРБ преживя нелесен момент - само, който не работи, той не греши. В ГЕРБ сме заложили модел - когато някой сгреши си подава оставката. Надявам се и колегите ни да постъпват така", допълни Габриел.

"Кога, ако не сега може да покажем резултатите си от изминалите години. Работата ми като еврокомисар включва борбата с фалшивите новини, както и осигуряването на безплатен интернет в десетки общини. Панагюрище бе и първото място с безплатен интернет на обществените места. Борихме се и за по-евтин роуминг и той е факт - 0,19 цента на минута. Разликата с 14 евро е огромна. Днес и цифровизацията е част от ежедневието на хората", разкри водачът на евролистата на ГЕРБ.

"Много се вълнувам от развитието на селските райони. Важно е да скъсим дистанцията между градските и селските райони", коментира еврокомисарят. 

"Работата по пакета "Мобилност" е доказателство, че когато работим заедно можем да направим промяна. И в следващия европарламент ще продължим борбата", завърши Мария Габриел.