Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов заяви пред БНР, че думите му пред агенция Ройтерс по повод забавяне на проекта Бургас-Александруполис, са били погрешно интерпретирани.
"С представителката на „Ройтерс” говорихме не за отлагане, и аз не съм казал, че се отлага, защото никога не е имало дата, от която да се каже: от тази дата започва и като преминем датата – да се отлага. Мисля, че не съм бил цитиран коректно. Обектът върви много добре. Върви като организация, защото въпросът кога ще бъде започната първата копка, е въпрос, на който много трудно може да бъде отговорено, но така или иначе, ориентировъчно – към края на следващата година ще започне да се строи наистина обектът и той не изостава", заяви Гагаузов.
Интервюто е цитирано днес и от руския вестник  "Время новостей". Строителството на петролопровода се отлага с една година до октомври 2009 г., а до 2011 г. се отлага и началото на неговата експлоатация, пише вестникът, като се позовава на думите на министър Гагаузов. Той отказа да посочи причините, но уточни, че страните не изпитват финансови затруднения поради кризата, пише още руското издание. /БЛИЦ