Премиерът Бойко Борисов се радва на най-високо доверие от целия кабинет, сочи последното проучване на „Галъп” за популярността и доверието към политиците у нас. Борисов се ползва с доверието на една трета от българите – около 33%, и недоверието на малко над половината – над 50%. Останалите около 15% се колебаят.
Министърът на икономиката Божидар Лукарски има в последната година 10% доверие, около 60% недоверие, 15% -  колебание, и 15% не го разпознават.
 
Министърът на културата Вежди Рашидов е сред популярните министри и се ползва с около 20% доверие, близо 60% недоверие, близо 20% колебание, малцина не го разпознават.
 
Владислав Горанов, министър на финансите, е с под 10% доверие, над 50% - недоверие, петнайсетина процента колебание и около 20% – неразпознаваемост. В последните месеци се долавя дори известен риск за доверието в него, но е нужно да се изчакат още месечни вълни на изследване.
 
Министърът на външните работи Даниел Митов е с около 10% доверие и около 45% недоверие. 1/3 от респондентите обаче не го разпознават. Сходна е ситуацията при земеделския министър Десислава Танева и правосъдният министър Екатерина Захариева.
 
Новата социална министърка Зорница Русинова тепърва ще бъде тествана, а разпознаваемостта й все още е твърде ниска. Подалият оставка Ивайло Калфин пък беше един от сравнително одобряваните министри – с над 20% доверие, около 55% недоверие, под 20% колебание и около 5% неразпознаваемост.
 
Транспортният министър Ивайло Московски става все по-популярен. Доверието към него е около 15%, недоверието – над 50%, а колебанието – също 15%.
 
Министърът на екологията Ивелина Василева пък е чувствително неразпознаваема – над 30%, доверието е под 10%, недоверието - над 40%, а останалите се колебаят.
 
Красен Кралев, министър на спорта, става все по-популярен, но тепърва утвърждава образа си. Доверието към него момента се колебае около 13%, недоверието – около 45%.
 
Сред одобряваните е министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, макар напоследък доверието в нея да среща предизвикателства. Подкрепата за нея конкурира тази на премиера Бойко Борисов и е около 1/3. Близо половината не я одобряват.
 
Около 12% се движи доверието в новият министър на образованието и вицепремиер Меглена Кунева в последните дванадесет месеца, а недоверието е над 70%. Останалите се колебаят.
 
Военният министър Николай Ненчев постепенно става известен. Дяловете на незапознатите преди година бяха на нива от около 40%, а сега са около 20%. Радва се на 12% доверие и около 50% недоверие.
 
По-разпознаваемо постепенно става и министърът на туризма Николина Ангелкова – в началото над 40% не са я познавали, а делът име намалял на 30%. Доверието в последните месеци се движи на нива от около 10%, а недоверието – около 45%.            
 
Здравният министър Петър Москов, който имаше висок рейтинг в началото на мандата на кабинета, постепенно губи доверие. Напоследък доверието към него е под 20%, а недоверието достига 60%. Подобно е положението и при Румяна Бъчварова, която пое поста министър на вътрешните работи. Процентите при нея са същите като при Москов.
 
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова не е особено разпознаваема – близо 1/3 от българи не знаят нищо за нея. Около 10% е делът на доверието, а недоверието е над 40%. Колебанието е около и над 10%.
 
Томислав Дончев е сред популярните членове на кабинета с доверие около 25%, недоверие – 50% и 15% колебание.
 
Президентът Росен Плевнелиев в последната една година достигна до нива от около една 25% положителни оценки и над 60% отрицателни. Останалите се колебаят в отговорите си.
 
Вицепрезидентът Маргарита Попова в последните дванадесет месеца също се ползва с доверието на около 1/4, а недоверието се движи над 50%. Колебанието е в рамките на 15%, а 7% декларират, че не са чували за нея. 
 
Популярността на Ирина Бокова е тествана по-активно в последните месеци – 30% й вярват, а 39% - не.
 
Кметът на София Йорданка Фандъкова и еврокомисарката Кристалина Георгиева събират по-скоро положителни оценки – с лека преднина за Георгиева. През последната година близо 50% от запитаните изказват одобрение за тях, а около 1/3 - недоверие.
 
В новата си роля на омбудсман в последните няколко месеца Мая Манолова се утвърди на нива от около 25% заявяващи доверие и около 60% недоверие. Колебанието е в малко над една десета от отговорите, а до 5% са онези, които твърдят, че не са чували за Манолова.
 
Доверието в лидера на ПЕС и бивш лидер на БСП Сергей Станишев се колебаеше в рамките 10 – 15%, а недоверието – около 75%.
 
Доверието в главния прокурор Сотир Цацаров се колебае около и под 15%, а недоверието – над 60%.
 
Председателката на парламента Цецка Цачева в последната година се ползва с доверието на около 20% от българите и с недоверието – на над 60%.
 
Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов – около 10% доверие и 2/3 недоверие.
 
Лидерът на „Атака” Волен Сидеров е одобряван от около 6% от българите, а неодобряван – от близо 90%. Малцина са онези, които се колебаят или не са чували за него.
 
Веселин Марешки, който е тестван по-активно в последните месеци, е с около 20% доверие, над 50% недоверие, една пета колебание и около 5% неразпознаваемост.
 
Преди година Георги Първанов отбелязваше нива на доверие около и над 20%, но сега е по-близо до 15%. Недоверието пък плавно се покачва от около 60% до около 65%.
 
Новият лидер на БСП Корнелия Нинова започва с доверие от около 20% и недоверие от близо 60%.
 
В последната година драгият съпредседател на ПФ Красимир Каракачанов се ползва с доверието на 14% и недоверието на 2/3 хората.
 
При Лютви Местан има известен спад в доверието и в последните месеци то е около 5%, при близо 90% недоверие.
 
Доверието в Радан Кънев в последните месеци е под 10%, а недоверието – над 70%.
 
Към началото на тази година доверието в Слави Трифонов бе малко под 40%, а недоверието – малко над 40%. Тепърва обаче трябва да се премери отражението на дейността на Слави Трифонов.
 
По правило при навлизане на популярни медийни фигури в нова роля, която е част от политическия процес, доверието започва да спада.