„Ние ще върнем мандата, ако ни бъде даден, още същия ден.” Това каза депутатът Цончо Ганев от „Възраждане” от кулоарите на парламента в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS.

Той допълни, че са "за" избори по най-бързия начин и народът да определи кой да управлява. Това и ще кажат на президента, че "трябва максимално бързо да пристъпим към следващи избори" и той "да не бави" максималните срокове за консултации и мандати. 

Напускането на Елена Гунчева, доскоро депутат от Пловдив, Ганев коментира така: "На нейната съвест е това, което се е случило и как се е случило." Той напомни, че тя е била от гражданската квота в партията им и оприличи нейното напускане с това на депутатите от ИТН от тяхната парламентарна група.

"На всеки депутат се полагат по 3 хиляди лева извън заплата, но те с решение на партията постъпват по сметката на „Възраждане” и се използват за общественополезна и културна декност," отгооври на обвиненията на Гунчева депутатът. Сега с чат от тези пари били купени учебници по родинознание. 

От предложенията на „Възраждане” за актуализация на бюджета той посочи като приета актуализацията на заплащането на пожарникатри, полицаи, "Гранична полиция" и персонала към парламента. Не е било прието предложението им за допълнителни средства за "Фонда за лечение на деца в чужбина." „Срамно е да се събират пари от капачки,” допълни депутатът.