Не сме имали общ митинг с "Възраждане". Ако някъде е имало близки митинги, които са се смесили, отговорността е на МВР. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов.

В отговор на въпрос той уточни, че от ДПС са за връщането на хартиените бюлетини.

Съвсем открито сме заявили, че искаме връщане на хартиените бюлетини. И в доклад на ОССЕ (Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа – б. ред.) машинното гласуване създаде трудност за много възрастни избиратели. Тези невалидни 400 000 бюлетини, за които се говори, се превърнаха в 400 000 избиратели, които не излязоха да гласуват. Друга тема е, че има възможност за машинно броене на хартиения вот, посочи Анастасов.

Искаме абсолютен контрол и по-голяма прозрачност на изборния процес, при който всички български граждани могат да упражнят правото си на глас, добави той.

Ние бяхме против правителството на Кирил Петков, защото то беше правителство, основано на реваншизъм, на лъжа, на самодостатъчност. Политиката на противопоставяне и омраза доведе дотук. По време на криза правителството и опозицията трябва да комуникират. А у нас дори в управляващата коалиция липсваше диалог, заяви Анастасов.

По думите му евентуалното следващо правителство трябва да е формирано на ценности, цели и приоритети. В политиката важен е не въпросът кой какво желае, а кой на кого е необходим. Трябва да има диалог. Радикализацията, която започна при Кирил Петков, трябва да приключи, каза още зам.-председателят на ДПС.