"По времето на Бойко Борисов българските служби бяха приспани, за да не виждат корупционните схеми, но това накрая даде други отражения".

Това каза в ефира на БНТ депутатът от "Демократична България" и председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Атанасов. "Ясно е кои хвърляха топките на Шипка, полицията им знае имената, това са сподвижници на "Възраждане", разкри Атанасов.

Той заподозря българските служби, че се опитват да "пързалят" премиера и правителството заради войната в Украйна.

По думите му на закрито заседание на Народното събрание малко преди Русия да атакува Украйна, представители на службите са обявили, че не очакват да се стигне до война.

"За два месеца имаше две закрити заседания на парламента. На едното бяха изслушвани премиерът и шефове на служби, а на другото - вече бившият министър на отбраната Стефан Янев и шефове на служби.

На първото заседание от българското разузнаване казаха, че война няма да има. Или са неспособни да събират информация, или имат такава и заблуждават Народното събрание. Аз ще работя да се изясни този въпрос", каза Атанасов. Управляващите са млади хора, без политически опит, и това го карало да мисли, че службите ги "пързалят" и това трябва да се прекрати, уточни той.