Не може и не вярвам господин Борисов да заложи правителството срещу собствения си имунитет. Когато беше променена конституцията и се позволи опцията за отказ от имунитет, тогава първи се отказах от него. Имаше срещу мен дело, което завърши с оправдателна присъда. Смятам, че това е разумният начин. 

Това заяви в ефира на БНТ ген. Атанас Атанасов, народен представител от парламентарната група на ПП-ДБ.

"В същия момент не може да не се постави въпросът защо точно сега? Това дело се влачи 4 години, тогава той нямаше имунитет. Точно сега му се иска, когато трябва да се направи правителство с неговата политическа сила. Според мен това е план за саботирането на правителството", заяви той.

Първо в БЛИЦ! Гешев с жесток удар срещу Бойко Борисов!

"Не сме взели решение как ще гласуваме за имунитета на господин Борисов. Не мога да кажа нищо по темата", добави политикът.

"Смятам, че трябва по най-бързия начин да внесем законопроектите за промяна на начина, по който се управляват българските служби“, коментира той на въпрос дали вече се готвят да сменят шефовете на службите.

"Председателят на ДАНС, в цялата постановка, която беше разиграна в открито заседание в НС, сам си взе главата. Изрази политическо мнение и взе страна“, заяви Атанасов и добави, че това за него е недопустимо.

Той коментира, че от седмица мълчи за записите, а разбира много от тази материя.

Извънредно! Денков огласи окончателния списък с министри от новия кабинет! БЛИЦ TV

„Искам да разбера къде е МВР, къде са службите? Те координират дейността си с президента. Разбирате ли какво се случи? Партийната централа на партийната сила, която трябваше да получи мандат, е подслушвана. Тази сценка, че някой е заспал и случайно е записал всичко, е лъжа. Този запис е извършен професионално от специална техника. Това е специфичен „Уотъргейт“. Няма да оставим тази работа така. В момента водим разследване", призна той.

"Това е кампания за дискредитиране на втората политическа сила. Подозирам, че някои от нашите специални служби са съдействали на този компромат и това може да стане ясно само по парламентарен път“, добави той.

Почти сме установили как е извършен този запис. Не може да е извършен от таблета на някой, който спи вкъщи“, каза той.

„Ако се докаже, че заради президента не е дадена цялата помощ на Украйна, която беше гласувана, то това е основание за импийчмънт на президента“, смята Атанасов.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук