Народното събрание не успя да събере кворум от първия път и днешното пленарно заседание не успя да стартира в уречения час. ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" не участваха в регистрацията.

Няма кворум в парламента - започнаха ли игрите БЛИЦ TV

Ще бъде направен нов опит за започване на работа на Народното събрание. Днес първата точка в дневния ред трябваше да бъде избирането на нов председател на парламента.

„Управляващата опозиция координирано са решили да бойкотират днешното заседание“, обяви пред bTV ген. Атанас Атанасов от „Демократична България“.

Той разкри, че на Председателския съвет, проведен преди заседанието, опозицията е заявила, че ако първа точка е изборът на нов председател, това може да нагнети общественото напрежение.

„Техните представители дойдоха, но техните депутати ги няма тук. Те възразиха срещу това първа точка да бъде избор на нов председател. Явно някаква нова тактика“, заяви ген. Атанасов.

Избор на нов председател няма да има – „така очаквам да се случи“, посочи той.

„Подозирам, че няма да се открие заседанието, защото няма да има кворум“, каза още ген. Атанасов, който е и заместник-председател на парламента.

„Очертава се, че вотът (на недоверие) ще бъде подкрепен. Такива са знаците. Всичко е възможно. Очевидна е координацията между тези 4 политически сили“, каза още той по отношение на предстоящото гласуване довечера.

„Лично аз не смятам, че този парламент е изчерпан“, допълни той.