Генералният директор на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) Франц-Херман Брюнер пристигна на еднодневно посещение в България. Визитата е по покана на вицепремиера по управлението на еврофондовте Меглена Плугчиева.
Генералният директор на ОЛАФ ще разговаря с министър-председателя Сергей Станишев в Министерски съвет по темата за ангажираността на българското правителство в борбата срещу правонарушенията, засягащи финансовите интереси на Европейските общности.
По-късно Франц-Херман Брюнер ще обсъди сътрудничеството между Европейската служба за борба с измамите и правоохранителните и правораздавателните органи на България с главния прокурор Борис Велчев, с министрите на правосъдието и вътрешните работи Миглена Тачева и Михаил Миков, както и с председателя на ДАНС Петко Сертов и с директора на Националната следствена служба Бойко Найденов. 
Брюнер ще разговаря и с лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски в централата на партията, след което генералният директор на ОЛАФ ще присъства на работен обяд, даван в негова чест от вицепремиера Меглена Плугчиева. /БЛИЦ