Наказания за депутатите валят в един от последните дни на настоящото Народно събрание.След като сутринта председателстващият заседанието Йордан Цонев наложи наказание на Бойко Рашков, сега с такова се сдобиха и Радостин Василев от ПП и Георг Георгиев от ГЕРБ. Цонев предупреди, че ако се наложи следващо наказание, то ще е отстраняване от залата.

До наказанието на депутатите от ПП и ГЕРБ се стигна след като по време на обсъждане на промените в НПК двамата си размениха реплики от парламентарната трибуна. Георг Георгиев от ГЕРБ се обърна към Бойко Рашков с думите:

"Вие сте прав да се сърдите, че ви наричат милиционер, вие не сте милиционер, вие сте си жив чекист, вие бранихте всекировата и всеасеневата революция, както чекистите са бранили всесъветската. По методите ви на работа и по изпълненията ви в публичното пространство, ви оправдава да се сърдите. Промените, които предлагате ще засегат ли градинари, които са намесени в пране на пари и във внасяне на огромни суми извън ЕС в България в полза на един бивш вътрешен министър и сегашен народен представител", попита Георгиев, като гледаше към Рашков.

Впоследствие депутатът се извини, като каза, че не е имал предвид думата "чекисти", която може да "бъде свързана с нецензурен контекст", а е имал предвид думата "ченгеджийски".

Радостин Василев от "Продължаваме промяната" пък излезе на парламентарната трибуна и постави две пластмасови ръце на нея.

"Тези ръце съм ги донесъл за Георг Георгиев, той има афинитет към ръцете, неговите основни експертни умения са в това да целува ръце", каза той.