От едно кафе да стане „ЦУМ гейт“ за мен е необяснимо. Вие го кръстихте медиите така. Това се случва един месец и повече след тази среща. Това е чисто политически ход и някой търси девиденти. Няма да казвам кой. Това заяви Георги Гергов в ефира на bTV.
"В случая аз съм най-малко виновният, но най-много потърпевш. Не се чувствам като жертва. Аз съм в студиото не за да се оправдавам. Сашо Дончев се появи във всички медии и разказа неговата версия. Цацаров каза на другия ден своята версия, само аз не съм казал моята. Аз очаквах Сашо Дончев да каже истината, но той сам си противоречи", каза още Гергов и заяви, че е в студиото заради сина си, който му е изпратил съобщение, за да каже истината.
 

Гергов показа и есемеси, които му е писал Сашо Дончев. 
 

Той е бил няколко месеца преди това при Сотир Цацаров и е поискал да се види с него. Аз пред него се обадих на Цацаров и го попитах дали може да се видят днес. Той каза - не може. Попитах го за утре. Той пак каза не, тогава го помолих в обедната почивка да дойде за 5-10 минути", каза още Гергов.

"Защо да иска Сотир Цацаров среща със Сашо Дончев. Не може да носиш папката със себе си и да казваш обратното. Да казваш, че те е заплашвал. Ако те е заплашвал, ще носиш ли тези листове. Той Цацаров каза какви са тези листове. Каза му, че няма да право да се меси в работата на тези органи". уточни Гергов.

"Беше човешки разговор. За семействата, за бизнеса. Аз недоумявам този ход на Сашо Дончев", каза още Гергов.

Няма такова нещо, няма такъв разговор, такива подмятания. Това се случва 30 дни по-късно. Какви са тия оправдания за предстоящите избори. Аз се чудя на лицемерието на хората, Ясно е, че съм подведен, че в желанието си да направя нещо добро, съм подведен", коментира Гергов.

Той каза още, че няма защо да лъже и да извърта по "килифарски".

Цялата тази помия е по главата на главния прокурор, разбира се и върху главата на Бойко Борисов", смята Гергов. В моя кабинет се срещат много хора. Ако стените на моя кабинет можеха да говорят, много неща щяха да кажат.

В папката бяха 3 листа, аз не съм ги виждал. Той ги погледна и каза "Това е частен случай, аз не мога да се меся, мога ли да ги задържа", и ги задържа", уточни той.

"Направих тази среща и много съжалявам. Няма повече да си слагам главата така. Тази среща бе поискана от Сашо Дончев. Нямаше дребни сладки", каза Гергов.

"Вие май не познавате този човек, вие медиите му правите един образ, без да го познавате. Сотир той е почтен, главен прокурор и му пречите да си върши работата. Вие трябва да ядете, медиите. Смятате ли, че всичко е спонтанно и ей така се е появило. Моля ви се, вие мислите ли, че Сашо Дончев не знае, че го записват. Защо му трябваше на Сашо Дончев да говори в женския клуб, или там къде беше?", попита риторично Гергов.

Що се отнася до изключването му от БСП, Гергов заяви, че се чувства предаден от Корнелия Нинова. "Тя ми каза: "Трябва да си подадеш оставката аз ѝ казах: "Майната ти и си излязох", посочи още той. 

Гергов коментира и Румен Овчаров и изказването му за "паралелна държава". Точно той да ми говори за паралелна държава и мафия. Аз никога не съм бил министър и не съм имал дивиденти", каза той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!