Ако твърдението за вземане на подкуп е вярно, това е безобразие и от двете страни. Това заяви пред bTV Георги Кадиев, председател на партия „Нормална държава“, по повод ареста на кметицата на столичния Район „Младост“ Десислава Иванчева, която беше избрана с подкрепата на неговата партия.
 
Той посочи, че в хода на работата на Иванчева са възниквали много проблеми и той неведнъж ѝ е правил забележки.
 
„Безобразие е, че Иванчева предаде идеите и хората. Безобразие е и от страна на органите на реда, че държаха две жени толкова часове на улицата. Безобразие е да се правят такива показни акции“, заяви Кадиев.
 
„Ако в община "Младост" говорим за 250 000 евро, тогава представяте ли си за какви суми става въпрос в Столична община? Аз ви гарантирам, че там корупцията е на много по-високо ниво, но там акции няма“, посочи Кадиев.
 
„Протестиращите издигнаха Иванчева за кандидат за кмет. Ние помогнахме с каквото можем. Тя никога не е била мое протеже. Разграничихме се от нея още преди няколко месеца, но никога не сме й пречили. Моя е грешката, че се доверихме на неподготвен човек. За съжаление получихме няколко сигнала за корупционни сделки в район "Младост". Най-важният извод е, че гражданите трябва да участват в политиката. Грешки винаги ще има, но това не трябва да ни демотивира“, заяви Кадиев.
 
„Г-жа Иванчева не става за кмет, не защото евентуално е взела подкуп, а защото не от всеки протестиращ става управляващ. Пак ще повторя, че е имало сигнали за корупция в "Младост", но не мога да кажа нищо повече, защото преразказвам нещата от второ лице", завърши Кадиев.