Депутатът и висш конституционен съдия Георги Марков написа публикация във фейсбук относно въведената от Орбан доживотна 13-та пенсия за унгарските възрастни жители.

Ето какво написа той:

"Приятели, докато неолибералката "Дойче веле" истерично поиска Унгария на Орбан да бъде "изхвърлена" от ЕС, унгарските пенсионери не смятат да го гонят от страната. От Нова година те вече ще получават доживотна 13-та пенсия в пълен размер. Само тази година ще е 25% от полагаемата пенсия, 2022 г. - 50%, от 2023 г. - 75%, а 2024 г. - пълният размер. В Унгария няма таван на пенсиите. Това е положението - социална държава.

Вече писах, че Орбан осинови лекарите - от тази година те ще получат драстично увеличение на заплати и пенсии. Млад лекар специалист, примерно кожен, ще започне трудовия си стаж със заплата 2000 евро, след третата година тя ще скочи на 2500 евро и т. нар. Забележете, пенсията на лекар, с 25-годишен трудов стаж, ще е 63% от заплатата му, а лекар, който е започнал работа на 25 г. и се е пенсионирал на 65 г., т. е. с 40-годишен стаж, ще взима чиста пенсия от 4800 евро. С тези пари, при цените в Унгария, ще си кара старостта като Крез.

Разбира се, 2021 г. Виктор не е забравил и многодетните млади семейства. Вече знаете за 33 000 евро подарък за трето дете, ако родителите се осигуряват и са до 40 г. Знаете и за 8000 евро помощ на многочленно семейство при закупуване на 7-местен автомобил. От тази година обаче младите многодетни семейства ще могат да закупуват новопостроено жилище без ДДС и държавни такси. Ако закупят старо жилище и решат да го реновират, държавата ще им помогне безвъзмездно с 9000 евро.

С тази политика догодина Орбан ще атакува пети мандат като премиер и четвърти пореден с 2/3. Срещу него ще е единната листа на Сорос, водена от печално известния Ференц Дюрчани, който като премиера бе казал, че е лъгал народа си сутрин, обед и вечер, и съпругата му Клара Добрев, чийто дядо Антал Апро, като член на политбюро, бе казал за въстаниците през 1956 г., че са фашисти".В отговор на въпроси в социалната мрежа, той отговаря:

"Благодаря за въпросите откъде идват парите на Орбан: 110 млрд. евро износ за 2019 г.! Селскостопанство, способно да изхрани 20 млн. души население, т.е две Унгарии. 6 млрд. печалба от туризъм за 2019 г. - Будапеща стана СПА столицата на Европа. Отваряне на икономиката на Изток - Китай, Индия, Русия, Япония, и членство в Тюркоезичния икономически съюз - Турция, Казахстан, Азербайджан, Туркменистан и Киргизстан.

В Унгария са "Мерцедес", които отварят втори завод в Кечкемет за електромобили; "Ауди" в град Дьор; "Сузуки" в Естергом; "БМВ" в Дебрецен. Самолетният гигант "Еърбъс" отваря нов завод в Южна Унгария. Неслучайно, за 10 години в Унгария има 1 млн. етнически унгарци от съседните страни. Преди чумата самолетите, кацащи от Китай, бяха 13 седмично, а само от Лондон - по 10 на ден. Това са фактите.

Последните 10 г. са всепризнато най-добри в икономиката на Унгария от 100 г. насам, а растежът за 2019 г. е два пъти по-голям от средния за ЕС. Повече подробности вижте в книгата ми „Феноменът Виктор Орбан“ на издателство „Сиела“.