Бившият конституционен съдия и политик от ГЕРБ Георги Марков смята, че Слави Трифонов води страната ни не към безпътица, а към нови избори. 

Според него е нормално, че Трифонов не иска да се коалира с Мая, с фланелката "Да дадем шанс на Орешарски" и с ДБ и кръга "Капитал", които са "За" третия пол. 

Ето какво точно пише Марков в профила си в социалната мрежа: 

"СЛАВИ НЕ НИ ВОДИ КЪМ БЕЗПЪТИЦА, А КЪМ ЯСЕН ПЪТ - ИЗБОРИ

Българите гласуваха така, че мандатоносителят да има 650 000 гласа, далеч от парламентарно мнозинство. Няма конституционно задължение за Шоуто да прави коалиции. Особено пък с БСП, довела ни до две национални катастрофи в началото на прехода.

Защо да прави коалиция с Мая, с фланелката "Да дадем шанс на Орешарски" и с едва 13 депутати? Как да се коалира с партизаните на Сорос от ДеБъ на кръга Капитал, които са за третия пол, мигранти и за свалени гащи пред Македония? Да не говорим за ДСБ, убило СДС с онзи Наско, дето тьжи за Рашков, че не е станал главен прокурор 1998 г.

Нищо, че не е повдигнал обвинения за Чернобил и възродителния процес, и не е признавал, че Младенов е викал танковете на 14.12.1989 г.

Не е прав Костов, че Слави е вкарал парламента в безпътица. Вкарал ни е в предсрочни избори - нещо нормално за демокрация. Суверенът да каже какво да правим след случилото се.

Познах за втори път, че ще се докараме до избори до дупка."