Герги Пинчев сгафи комично в поздравителното си обръщение към делегатите на Третия редовен конгрес на "Ред, Законност и Справедливост" (РЗС). Представителният форум на партията на Яне Янев продължава с участието на 5 000 делегати от цялата страна и в момента в зала 1 на НДК.
Според очевидци земеделският лидер именувал на няколко пъти от трибуната РЗС като "Ред, законност и сигурност". Пинчев сколасал да налучка името на организацията едва на финала, което предизвикало окуражителни ръкопляскания от залата. Грешките на агролидера развесили видимо дори Яне Янев. Те обаче не засенчели иначе блестящата ораторска дарба на Пинчев, впетчатлила присътващите със своята емоционалност, образност и енциклопедичност.
Специален гост н аконгреса е Джефри ван Орден.
"По време на моя мандат като докладчик за България, привлякох вниманието към проблемите свързани с корупцията, престъпността и слабостите на съдебната система. Понякога се чувствам сякаш стъпвам в един басейн с алигатори. Време е водата в този басейн да се смени и да се изчисти", заяви той като посочи, че именно РЗС има потенциала да изчисти проблемите. /Гергана Димитрова, БЛИЦ.