Аз и тримата ми заместници направихме стъпка назад. Този процес беше планиран. Г-н Константин Проданов има 35 номинации, над 25 от тях са на областни структури. Съвсем естествено се видя, че ориентацията е към него. Това заяви бившият лидер на АБВ Георги Първанов.
„Константин Проданов не е ново лице за АБВ. Той е кадърен, много добър финансист, човек с дълбоки познания в политиката и в същото време много радикален. Това наклони везните към него”, каза още той пред БНТ.

Председателят ще бъде и лидер на АБВ, уверявам ви. Той има лидерски качества, има характер, воля. Ние сме спорили с него много пъти”, посочи Първанов.

Той бе категоричен, че смяната на лидера не се прави заради взаимодействие с БСП. „Това няма да се случи в обозримо бъдеще, особено след тежкия гаф по време на преговорите за президентската кампания. Усилията на АБВ са в ляво и центъра. АВБ има амбицията да играе ролята на център, но без монопол”, заяви Георги Първанов.

„Оттеглям се, защото разбирам, че това не е моята политическа епоха. Включвам се в политическия маратон в близките дни”, каза още той.