Противопоставяне не може да има между майките и хората с увреждания. Нашето правителство ще отпусне 150 милиона за хората с увреждания. Когато се говори нещо, искам то да е с факти. Ние отговаряме с конкретни действия. Ще се отпускат все повече и повече средства. Хората искат конкретни дела.  Ние сме сложили за първи път варианти за реформа в здравеопазването. Дадени са варианти и модели, всичките от които не са одобрени все още. Ние сме отворили темата за дебати. ,каза относно вота на недоверие към правителството по темата здравеопазване, депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов, предава Канал3.

Решенията за здравеопазването се решават на масата от всички. Няма здравеопазване например без обезпечение. В обществото имаме несъгласие с несъществуващата система. Ако ви попитат на вас дали ви е достатъчна заплата, как бихте отговорили. Този въпрос за реформата е популистично зададен. Прави чест, че публичния дебат трябва да бъде навсякъде, за да има конструктивни решения. , каза още той.

Ако държавата управлява системата, ще се върнем 30 години назад. Това, което го казвам, не съм го измислил. Вота на недоверие е несъстоятелен и когато се сяда за първи път на една маса, всичко да се обсъжда, БСП иска вот. Той ще се превърне в истинско фиаско. За да можеш да правиш, трябва да четеш. Не може например лекар от малък град да взима колкото лекар от столицата, както предлагат от опозицията.  категоричен беше Иванов

Кристина Сидорова от БСП го обори:

Не е популизъм вота на недоверие. Всеки, който каже, че има качествено здравеопазване, не живее в България. Ние искаме дебат на тази тема и това, което предлага министър Ананиев, не е приемливо за нас и българските граждани. Няма да се намери отворен български гражданин, който да хареса тази система.  И с двата модела, които се предлагат, няма да има доволни.

Това, което пише във Визия за България е, че всяка една болница, ако иска да използва ресурса на Здравната каса, да не е търговско дружество. Там е записано, че има пазар и има право на избор, не, че ще бъдат закрити.  Достатъчно големи експерти я подготвят, че да знаят как седят нещата. Има лекари и експерти с 900 лева заплата и това не е приемливо. Трябва да има по-високо минимално заплащане. Смятаме, че трябва да има минимален праг и никъде няма думите, че ще удържавим всички болници, а тези, които са общински.