ГЕРБ и БСП отново влязоха в спор. Този път спорът бе между членовете на комисията по култура в НС. Всичко започна, след като Евгени Будинов от ГЕРБ излезе на трибуната, за да прочете доклада на комисията за Закона за радиото и телевизията.

Преди да започне да чете, обаче, той прикани колегите си от БСП да влязат и им каза, че закъснявали за час, като посочи часовника на ръката си.

Социалистката Нона Йотова веднага реагира и поиска думата по начина на водене. Тя се обърна към председателката на парламента Цвета Караянчева, като заяви, че Будинов не можело да се държи по този начин, все едно е в лош театър. Тя припомни, че това е най- високата трибуна в страната. „Не може да се държи все едно играе някакви долнопробни пиески“, завърши Йотова.

Председателят на комисията по култура и медии Вежди Рашидов се опита да прекрати този спор, като призова парламента да не се превръща в арена. „Важно е какво има в този закон, а не как се държите“, заяви той.

От БСП обаче не се отказаха и Атанас Попдимитров заяви, че Будинов си е позволил да си прави шеги с колегите си. „Това не е първият път да се правите такива безвкусни шеги“, каза Попдимитров.